zuza's pretty and delish stuff

Pretty road-trip destination: Micul Trianon de la Floresti, Prahova

Posted on: 10/11/2010

Joia trecuta am reusit sa ajungem in sfarsit la Floresti, unde aflasem ca exista un palat al Nababului, proiectat de acelasi arhitect care a facut si “Casa cu lei” de pe Calea Victoriei si care e foarte foarte frumos, semanand bine cu Micul Trianon de la Versailles.

Ca ar merge excelent la Beauty of Decay, e putin spus 😉

Cea mai mindblowing chestie legata de locul asta este locatia lui. Cumva in mintea mea nu se leaga ce cauta un palat cu gradini si fantani arteziene la marginea unui sat tipic prahovean, ba mai mult, si cu un ghetou de blocuri muncitoresti pentru angajatii fabricii de cauciucuri din apropiere. E exact genul ala de contradictie clasica romaneasca.

Din palat a mai ramas doar structura, exteriorul. Restul s-a distrus, s-a prabusit, a fost furat, nu stiu exact in ce ordine.. Mi-e teama ca iar o treaba tipica pentru tara in care traim, pentru mentalitatea oamenilor saraci si lipsiti de educatia prezervarii valorii. Minunata dar trista de tot privelistea, chiar si intr-o zi frumoasa si insorita de toamna cum am prins acolo, “ceea ce ar fi putut sa fie”-ul e foarte usor de resimtit..

Oricum, va poate da ocazia perfecta sa iesiti cateva ore din oras, fara sa va indepartati prea mult de Bucuresti si fara sa va inghesuiti cu diversi galagiosi prin parcuri, iar daca prindeti vreme frumoasa e o experienta super super placuta.

La sfarsit, some hints about getting there. Pe Dn1, dupa Baicoi, se face un drum la stanga catre satul Floresti. Se merge tot inainte, se trece de Primarie (you’re not going to be able to miss it, e foarte mic satul), apoi a doua strada la dreapta si intrati direct in curtea palatului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Pretty and delish categories

Older pretty and delish stuff

Advertisements
%d bloggers like this: