zuza's pretty and delish stuff

Razgandindu-ma cu privire la albastru

Posted on: 12/07/2010

In ultimii ani am observat ca lumea isi zugraveste peretii, if at all intr-o culoare, in nuante calde: bej, galben.. si desigur roz/somon, pentru cine imi cunoaste subsolul prea-minunat 😉 Same goes for mobila, decoratiuni, etc.

Tin minte ca inainte sa renovam casa, tata ne povestea ca atunci cand a zugravit prin anii 70 s-a documentat despre ce culori sunt potrivite pentru anumite tipuri de incaperi, concluzia generala pe vremea aia fiind ca albastrul e fenomenal de calmant, relaxant si destresant, in special in camerele de dormit, dar nu numai. Ergo, in casa mea, cam de cand ma stiu pana la renovarea din 2000, dormitoarele au fost desigur zugravite in roz, respectiv vernil, si sufrageria in galben :)) [pentru cine cunoaste, pentru tata ideea de relaxare nu era prea importanta :P]

De curand am descoperit un blog foarte placut ochiului, House of Turquoise, care m-a facut sa-mi schimb perspectiva asupra albastrului. Cumva, pana acum aveam senzatia ca o camera zugravita/mobilata/accesorizata in tonuri de albastru nu poate fi decat rece si usor neprimitoare, si totusi.. nu e chiar asa. Cele mai misto combinatii (pereti + pardoseala + tavan + mobila si accesorii) mi se par albastru + tonuri de bej/maro + alb, si albastru + maro/negru + alb  + verde, yumm!

Si cateva exemplificari:

Pentru dormitoare, si in nuante mai light, si mai puternice (bine, casa nr. 2, gorgeous motherfucker, ce vedere..)

In baie (aici sa zicem ca e mai naturala optiunea pentru culoarea asta, te gandesti la apa, duh) – I lurve prostia aia de perdea de dus cu volane!

In dining-uri (ce idee misto sa vopsesti doar tavanul intr-o culoare! – si ce misto merge cu gresia aia in alb/negru, pentru care am avut intotdeauna un soft spot)

Si-ntr-o multime de sufragerii

Dragut, dragut! 🙂 I would consider it la o renovare viitoare.

Poze via

Advertisements

1 Response to "Razgandindu-ma cu privire la albastru"

…si, in casa numarul 2, puteti observa paradisul. mai departe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Pretty and delish categories

Older pretty and delish stuff

Advertisements
%d bloggers like this: