zuza's pretty and delish stuff

Sunday yumm – Paste cu sos de rosii si usturoi

Posted on: 11/07/2010

Ok, admit, pastele astea nu sunt brain-surgery, dar cu atat mai mult merita sa fie reproduse: sunt foarte gustoase, sanatoase, nu asa de ingrasatoare cum ti-ai imagina (Montignac approved) si super-usor de facut.

Aveti in mare nevoie de: 1 pachet de paste integrale (eu le-am folosit bine-nteles pe cele din spelta pe care le ador), 5 linguri de ulei de masline extra-virgin, o cutie de rosii dezpielitate, 5 catei de usturoi si mirodenii (eu am folosit 2 frunze de dafin, busuioc, rozmarin praf, sare, piper si niste ardei iute proaspat verde si mic mic rosu si foarte iute).

Se fierb pastele in apa cu sare 7-8 minute, sa ramana usor al dente.

Separat, in Wok (sau in orice alta cratita sau tigaie mare) se caleste usturoiul 1 min sau 2 in uleiul de masline (dar sa nu se faca maro, pentru ca devine cam amar). Se adauga apoi rosiile, se strivesc cu ce aveti la indemana, se adauga mirodeniile, sarea si piperul, si se lasa sa se patrunda toata compozitia asta pana cand se simt rosiile patrunse si arata ca un sos.

Pastele scurse de apa se pun peste sos in Wok/cratita/whatever si se amesteca. La sfarsit mai puteti pune si niste patrunjel proaspat daca va place. Orice e verde da gust bun, in principiu, iar eu – chiar daca nu sunt mega-fan patrunjel, sunt de acord ca in paste chiar se potriveste.

A iesit asta, ceea ce va doresc si voua 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Pretty and delish categories

Older pretty and delish stuff

%d bloggers like this: