zuza's pretty and delish stuff

Zuza likes Tagliatelle integrale din spelta Petras bio

Posted on: 02/07/2010

Pe blogul celalalt incepusem cu “likes”-uri legate de parfumuri si alte prostii, care a debutat cu Alien-ul lui Thierry Mugler si nu cred ca a mai continuat cu nimic ;))

O sa incep aici cu pastele Petras bio integrale din spelta, care besides being eco and all that crap, sunt fenomenal de bune – au un gust foarte nucos si de fapt mi se par infinit mai gustoase ca pastele din faina alba, chiar si Barilla sau marci de gen. De asemenea, nu se compara nici cu celelalte paste integrale pe care le-am cumparat din comert.

De regula, pentru ca sunt agreate si de Montignac, le-am facut asa cum zice el ca e bine, adica ori aglio, olio & peperoncino, ori cu rosii pasate si usturoi si busuioc si diverse alte de-ale gustului.

Eu le cumpar din alimentarele Nic, costa cam 10 lei – punga de 400 grame, dar se gasesc bine-nteles si in multe din magazinele de profil bio si plafar.

Ah, si sa nu uitam de povestea deosebit de siropoasa de pe verso-ul pachetului:

Aceste paste fainoase sunt facute din spelta (den. lat. Triticum spelta), o specie de cereala primitiva nemodificata de 8.000 de ani.Celtii si vechii egipteni au cultivat spelta si au laudat-o pentru calitatile ei.

Spre deosebire de grau aceasta ramane dupa recoltare protejata de palee si are un gust mai intens, amintind de cel de nuca.

Pastele fainoase au fost obtinute prin laminare si nu prin extrudare (presare), pastrandu-se astfel structura fibrei si neincalzindu-se aluatul.

Apa folosita nu este din reteaua de alimentare ci provine de la un izvor de munte iar uscarea s-a facut la temperaturi joase.

Faina folosita este integrala, adica contine intreg bobul de spelta si pastreaza toate componentele acestuia.

De consumat cu incredere deci 😛

1 Response to "Zuza likes Tagliatelle integrale din spelta Petras bio"

[…] About Zuza likes Tagliatelle integrale din spelta Petras bio […]

Leave a comment

Pretty and delish categories

Older pretty and delish stuff